Ціни на пшеницю в ЄС зростають на тлі падіння рейтингу урожаю у Франції

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на європейську пшеницю в п’ятницю зросли на 4% на великих обсягах, оскільки різке погіршення стану урожаю у Франції посилило побоювання з приводу поганого врожаю та сприяло зростанню цін із чотиримісячного мінімуму.

Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у вересні на Euronext зросли на 4,1% до 223,75 євро (243,55 дол. США) за тонну після досягнення тижневого максимуму 224,75 євро.

Зростання отримало технічний імпульс, оскільки ф’ючерси заповнили розрив на графіку, що утворився під час падіння в понеділок.

У вівторок ф’ючерс на найближчий місяць досяг чотиримісячного мінімуму в 211,50 євро під тиском постачання врожаю зі США та росії.

Ціни знайшли підтримку в середині тижня, оскільки основні імпортери Єгипту та Алжиру провели тендери, хоча реакція була стримана жорсткою експортною конкуренцією з боку країн Чорного моря.

П’ятничні новини про різке зниження тижневого рейтингу врожаю французької пшениці спонукали деяких учасників закрити короткі позиції перед вихідними.

“Звіт про стан справ у Франції з падінням на п’ять пунктів розбудив усіх”, – сказав ф’ючерсний дилер. “Це типовий рух для п’ятниці”.

За даними сільськогосподарського управління FranceAgriMer, станом на 15 липня 52% посівів м’якої пшениці у Франції перебували у хорошому або відмінному стані, що нижче за показник у 57% тижнем раніше і є найнижчим показником за період з 2016 року.

Дані знову привернули увагу до врожаю, що постраждав від дощів у Франції, оскільки спекотна погода цього тижня, як очікується, принесе повільно збирається врожай в основні північні зернові пояси.

Повторні зливи у Франції та інших частинах Європи також викликали стурбованість щодо якості пшениці цьогорічного врожаю.

Трейдери повідомили про слабкі показники контрольної ваги перших результатів випробувань французької пшениці, проте інші показники якості помелу виявилися більш задовільними.

Новина про те, що консалтингова компанія ІКАР знизила свої прогнози щодо виробництва та експорту російського зерна на 2024 рік, також знову привернула увагу до неоднозначних умов урожаю в росії, найбільшому у світі експортері пшениці.

Euronext у п’ятницю повідомила, що внесе поправки до опублікованих даних щодо відкритого інтересу до своїх товарних ф’ючерсів після того, як перехід на внутрішній кліринг цього тижня призвів до публікації невірних даних.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!