Ціни на пшеницю в ЄС знижуються

Джерело:  Oilworld
евро

Найближчі ф’ючерси на пшеницю Euronext знизилися в середу, оскільки експортна конкуренція з боку чорноморських постачальників чинила тиск на настрої, тоді як трейдери шукали додаткових підказок щодо масштабів втрат урожаю, який постраждав від дощів у Західній Європі.

Відкладені позиції на Euronext були неоднозначними.

“Я думаю, що низькі ціни на експортних ринках, які пропонують чорноморські експортери, у поєднанні з відсутністю попиту на закупівельних тендерах цього тижня переважують побоювання з приводу того, що дощі можуть зашкодити французькому і, можливо, німецькому врожаю”, – сказав один німецький трейдер. .

Ф’ючерси на вересневу пшеницю на паризькій біржі Euronext знизилися на 1,1% до 222,50 євро ($241,35) за тонну, відставши від двотижневого піку понеділка в 227,50 євро.

російська пшениця з протеїном 11,5% для постачання через Чорне море у серпні коштувала у четвер близько 210–211 доларів за тонну FOB, російська пшениця з протеїном 12,5% коштувала 219–220 доларів за тонну FOB.

У Франції експортна активність залишалася низькою, оскільки ринок очікував на нові новини про врожай, оскільки зливи, що пройшли після вихідних, уповільнили польові роботи в основних північних сільськогосподарських поясах.

«Поки ми чекаємо, чи становитиме урожай у Франції, скажімо, 26 мільйонів, 27 мільйонів або 28 мільйонів тонн, ми просто неконкурентоспроможні з погляду експорту», ​​— сказав один із ф’ючерсних трейдерів.

Ринкові оцінки врожаю у Франції значно нижчі від початкового прогнозу міністерства сільського господарства, згідно з яким урожай м’якої пшениці складе 29,7 млн ​​тонн, що вже на 15% нижче, ніж минулого року.

У Німеччині затяжні дощі також сповільнили хід збирання врожаю та посилили стурбованість щодо втрати якості пшениці, хоча багато врожаїв планується зібрати лише у серпні.

Трейдери обговорювали, чи можуть британські та європейські зернопереробні підприємства перейти на американську пшеницю.

“Проблеми з якістю у Франції і, можливо, в Німеччині можуть призвести до імпорту американської пшениці до Європи”, – сказав інший трейдер.

«Цього тижня американська м’яка червона зимова з постачанням у серпні в Перській затоці коштує приблизно на $25 за тонну FOB дешевше, ніж французька на 11%. На цьому рівні продаж із США до Європи, безумовно, можливий».

За даними, опублікованими Euronext у середу, минулого тижня фінансові інвестори збільшили чисту коротку позицію щодо пшениці Euronext.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!