Ціни на пшеницю в ЄС падають третій день через проблеми з експортом

Джерело:  Oilworld
евро євро

Ф’ючерси на європейську пшеницю в четвер впали третій день поспіль, оскільки конкуренція з боку дешевших поставок із Чорного моря продовжувала чинити тиск на експортні настрої.

Спад у Чикаго, викликаний високими прогнозами врожайності ярої пшениці в США, пом’якшив побоювання з приводу посушливої ​​погоди, також чинив тиск на ціни в Парижі.

Вересневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext знизилися на 1,2% до 219,75 євро ($238,80) за тонну, відставши від двотижневого піку понеділка в 227,50 євро.

Сприятливі перспективи врожаю в США та росії та повільний експорт із Європи відвернули увагу від очікуваного падіння виробництва у Західній Європі.

«Ринки розриваються між побоюваннями щодо того, що дощі можуть зашкодити врожаю Франції, Німеччини та Польщі, на тлі низьких цін із Чорного моря та помітного зниження експортного попиту», — сказав один німецький трейдер.

Трейдери зазначили, що цього тижня російські ринки трохи зміцнилися, оскільки російські фермери чинили опір поточним низьким цінам, проте ціни, як і раніше, залишаються значно нижчими від цін ЄС.

Російська пшениця із вмістом протеїну 11,5% з постачанням у серпні через Чорне море у четвер залишилася незмінною на рівні близько 210–211 доларів США за тонну FOB, тоді як російська пшениця із вмістом протеїну 12,5% зросла приблизно на 1 долар США до 220-222 доларів США за тонну FOB.

Трейдери чекають на початок збирання врожаю, щоб оцінити масштаб збитків від дощів у Франції та Німеччині.

У Франції фермери досягли прогресу в польових роботах між зливами цього тижня. Перші ознаки вказували на те, що контрольні ваги були слабкими, але інші критерії якості дотримувалися, кажуть трейдери.

«З точки зору якості все виглядає не так погано, як у 2016 році», — сказав один ф’ючерсний трейдер, маючи на увазі найгірший урожай у Франції цього століття.

У Німеччині трейдери розраховували на посушливішу погоду наступного тижня, щоб прискорити збирання врожаю після затримок через дощі.

“Німецьким фермерам знадобиться 1-2 дні сухої погоди, перш ніж вони зможуть відновити широкомасштабне збирання врожаю, але такий прогноз дано наступного тижня”, – додав трейдер.

Європейська комісія в четвер знизила свій щомісячний прогноз придатного до вживання виробництва м’якої пшениці в Євросоюзі в 2024/25 році до 120,8 млн. тонн із 121,9 млн. тонн, прогнозованих місяцем раніше.

Що стосується даних про попит та пропозицію, Комісія підвищила свій прогноз експорту з ЄС м’якої пшениці у 2024/25 році до 32,0 млн тонн з 31,6 млн тонн, прогнозованих наприкінці червня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!