Ціни на пшеницю в Парижі зростають через побоювання з приводу поставок з рф та ризиків для врожаю

Джерело:  Oilworld
евро

Пшениця на Euronext зросла у понеділок, оскільки сумніви щодо російських поставок та погодні ризики у всьому світі призвели до зростання цін із двотижневого мінімуму.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext закрилися зростанням на 1,8% до 220 євро ($244,71) за тонну, що стало ще одним підйомом з мінімуму четверга в 214,75 євро.

Великий експорт дешевших чорноморських поставок чинив тиск на ціни на пшеницю в останні місяці, але трейдери обговорюють, чи не слабшає надлишок урожаю.

росія може переглянути офіційний прогноз цьогорічного врожаю зерна після того, як зерновиробні регіони представлять свої остаточні оцінки, повідомило в понеділок Міністерство сільського господарства росії.

У п’яти регіонах росії оголошено надзвичайний стан у сільському господарстві через надлишок води, тоді як деякі регіони страждають від посухи.

“Нам постійно кажуть, що ринок обмежений низькими російськими цінами. Тому, якщо виникнуть проблеми з постачанням у росію, це може стати великим позитивним фактором», — сказав один із ф’ючерсних трейдерів.

“Сила ринку стикається з ведмежим тлом, що триває, особливо низькими цінами на російський експорт”, – сказав один німецький трейдер. «Мені важко очікувати, що Euronext зможе утримати цю силу, якщо ціни на російський експорт не зростуть або російські експортні поставки не почнуть розпродуватися».

«Експортні постачання з росії скорочуються, проте російська пшениця продовжує надходити на експортні ринки обсягом понад 1 мільйон тонн на тиждень».

У понеділок російська пшениця із вмістом протеїну 12,5% котирувалася за ціною близько 217–200 доларів за тонну FOB із постачанням у жовтні через Чорне море.

За словами трейдерів, основний експортний попит з боку імпортерів на Близькому Сході та в Північній Африці, як і раніше, формується за рахунок російських продажів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!