Ціни на капусту досягли рекордної відмітки

Джерело:  AgroTimes
капуста

У цьому сезоні капуста може стати культурою, на ціну якої найбільше вплинуть погодні умови та цінові тенденції минулого сезону. Внаслідок ряду обставин зараз вона коштує 18-25 грн/кг.

Про це публікації журналу «Садівництво по-українськи» розповів Євген Кузін, аналітик плодоовочевого ринку в проєкті EastFruit.

«Вже влітку через спеку виробники почали повідомляти про значні проблеми з якістю продукції та формуванням врожаю, – зазначив він. – Як результат, ціни на білоголову капусту влітку зросли, а наразі досягли 18-25 грн/кг ($0,44-0,61/кг), що є рекордним рівнем за останні сезони в Україні».

За даними експерта, протягом попереднього сезону 2023/24 ціни на капусту змінювалися незначно, і середній рівень у квітні 2023 року майже відповідав показникам грудня того ж року.

«Не радували ціни й виробників капусти ранніх сортів, – додав пан Кузін. – Ці фактори точно мали вплив на плани виробників із виробництва капусти для зберігання. При цьому багато хто з виробників побоюються зараз закладати капусту на зберігання через наявні проблеми з якістю».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!