Ціни на канолу в Канаді виросли, попри значні запаси на початку сезону

Джерело:  GrainTrade
ріпак ціни

Статистичне управління Канади (StatCan) вчора оприлюднило звіт по запасах на кінець 2023/24 МР, згідно з яким на початок серпня запаси каноли в країні сягнули 4-річного максимуму 3,1 млн т, що на 67% перевищило показник попереднього сезону. Проте ринок відреагував на це досить несподівано, і котирування виросли на 2,5%.

З 1 серпня в Канаді розпочався новий сезон, але темпи збирання каноли залишаються досить низькими. Так, станом на 3 вересня в провінції Саскачеван канола обмолочена лише на 16% площ, а в Альберті – на 4,9% площ. Прогнозовані на найближчі дні дощі ще більше затримають збирання, що вже призвело до незначного зростання котирувань.

Листопадові ф’ючерси на канолу на біржі у Вінніпезі вчора виросли на 2,5% до 584 CAD/т або 430,5 $/т (-5,3% за тиждень, 0% за місяць) після того, як минулого тижня впали на тлі зниження цін на нафту на 8,5%.

Запаси каноли в Канаді зростають, оскільки експорт до ЄС у 2023/24 МР був незначним, а поставки до Китаю можуть бути обмежені, тому що уряд почав антидемпінгове розслідування.

Нагадаємо, що минулого тижня Китай, який є найбільшим світовим імпортером каноли, оголосив про перевірку поставок з Канади у відповідь на запроваджені урядом Трюдо тарифи на імпорт китайських електромобілів та алюмінію. Тепер експорт канадської каноли опинився під загрозою, оскільки Пекін також може запровадити певні обмежувальні заходи.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!