Ціни на цибулю поповзли вгору

Джерело:  EastFruit
цибуля

На початку поточного тижня на українському ринку почала дорожчати цибуля через скорочення пропозиції та дефіцит якісної продукції. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Аналітики здорожчання пов’язують з сильними дощами, які спостерігаються у південних областях країни.

“Такі погодні умови змушують фермерів призупинити збирання врожаю, що призводить до скорочення пропозиції на ринку та підвищення цін на цибулю”, – пояснюють експерти.

За даними аналітиків, на сьогоднішній день українські фермери продають цибулю в діапазоні 10-15 грн/кг, що в середньому на 16% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Причиною такої цінової тенденції фахівці вважають підвищення попиту на продукцію з боку оптових компаній. При цьому через дощову погоду пропозиція цибулі в південному регіоні дещо скоротилася, що також підтримало ціни.

Експерти також акцентують увагу на тому, що дощі також можуть призвести до зниження якості продукції, що залишилася у полі. Аналітики повідомляють про те, що більшу частину цибулі хорошої якості фермери вважають за краще закладати на зберігання, здійснюючи продаж на даний час невеликими партіями.

Але навіть після здорожчання, середня ціна на цибулю в Україні на сьогоднішній день фактично відповідає рівню минулого року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!