Ціни на цукрові буряки у Європі поступово знижуються

Джерело:  AgroTimes
цукровий буряк

Ціни на цукрові буряки у нинішньому сезоні в Україні залишились на торішньому рівні. Водночас вартість сировини для виробництва цукру в Європі поступово знижується.

Про це в статті для журналу The Ukrainian Farmer повідомив директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський.

За його словами, багато хто з українських цукроварів передбачав зниження цін на кінцеву продукцію у цьому сезоні. Тому всі цукрові заводи максимально орієнтували господарства, що вартість солодких коренів залишиться на рівні минулого року – 2,0-2,3 тис. грн/т.

«Ураховуючи те, що гуртові ціни на цукор значно знизились, заплатити більше за сировину цукроварні фізично не можуть, інакше вони втратять конкурентоспроможність», – зауважив Олександр Коротинський.

Фахівець уточнив, що європейські виробники цукру також орієнтують агровиробників на зниження цін на сировину.

«Якщо у попередньому сезоні вартість тонни цукрових буряків оцінювалась у 50 євро, у цьому сезоні вона вже становить близько 45 євро, а наступного буде ще нижчою», – додав Олександр Коротинський.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!