Ціни на пшеницю в ЄС продовжують знижуватись

Джерело:  Oilworld
ЄС ЕС

За словами трейдерів, ціни на пшеницю на Euronext у вівторок впали другого дня поспіль.

Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у грудні на паризькій біржі Euronext знизилися на 0,6% до 219,25 євро (243,83 долара США) за тонну, що ще більше відступило від місячного максимуму п’ятниці 228,00 євро.

Чикацька пшениця також знизилася на торгах у США після падіння майже на 3% у понеділок, тоді як у п’ятницю контракт відступив від тримісячного максимуму.

Минулого тижня ринки пшениці зросли на тлі зростання міжнародної напруженості, а також несприятливих погодних умов, які посилили побоювання з приводу поставок у життєво важливу експортну зону Чорного моря.

Однак відсутність подальшої ескалації та нові ознаки того, що російська пшениця залишається конкурентоспроможною для експорту, охолодили зростання цін.

За оцінками аналітиків, експортні ціни на російську пшеницю минулого тижня практично не змінилися: урожай із протеїном 12,5% переважно пропонувався за ціною, нижчою за 220 доларів за тонну франко-борт. При цьому обсяги російського експорту, як очікується, залишаться високими у вересні, хоча й нижчими за рекордно високий рівень серпня.

“Російська пшениця не рухалася з місця під час ф’ючерсного ралі”, – сказав французький дилер. “Ціни не можуть продовжувати зростати без російського ринку”.

Достатні світові запаси відволікали від неврожаю в Західній Європі, викликаного дощами, у тому числі від найнижчого врожаю у Франції з 80-х років.

Міністерство сільського господарства Франції у вівторок знизило оцінку основного врожаю пшениці в країні до 38-річного мінімуму в 25,78 млн. тонн, наблизившись до других ринкових оцінок.

Експорт м’якої пшениці з Європейського союзу з початку сезону 2024/25 у липні досяг 5,39 млн тонн до 15 вересня, що на 23% менше, ніж роком раніше, хоча дані щодо Франції та Болгарії були неповними, свідчать дані, опубліковані Європейською комісією.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!