Cтавки фрахту знижуються як у дунайських, так і у глибоководних портах України

Джерело:  УЗА
фрахт

Цього тижня фрахтові ставки на зернові відвантаження за межі України знижуються у всіх сегментах фрахтового ринку на тлі триваючого дефіциту попиту.

Про це повідомила компанія ASAP.

Так, ставки фрахту для панамаксів з українських глибоководних портів до південного Китаю та південного В’єтнаму впали на 1-2 USD/т і становлять 56 USD/т і 54 USD/т відповідно, ставки у напрямку Бангладеш демонструють таку ж негативну динаміку і впали до 54 USD/т.

Торгову активність у сегменті хендісайзів можна назвати найжвавішою порівняно з іншими сегментами фрахтового ринку, однак і він все ще страждає від нестачі твердих замовлень і ставки продовжують падати. Так, фрахтові ставки до східного Середземномор’я впали на 1-2 USD/т до 25 USD/т; до Тунісу – на 0,5 USD/т до 34-35 USD/т. Вартість транспортування партії кукурудзи хендісайзом до Іспанії знизилася на 1 USD/т до 28-29USD/т. При цьому вантажоперевезення з глибоководних портів на східне узбережжя Італії залишаються стабільними і становлять 27-28 USD/т.

У сегменті костерів ставки фрахту впали ще на 1-3 USD/т в усіх напрямках. Вартість фрахту 6000 т кукурудзи з річкових портів Дунаю до Мармари знизилася до 18-19 USD/т; досхідної Греції та східного Середземномор’я – до 21-22 USD/т і 24-25USD/т відповідно. Відвантаження тієї ж партії вантажу до Ізраїлю становить 31-32 USD/т, до східного узбережжя Італії та Іспанії – 28-30 USD/т і 32-33 USD/т відповідно.

Ситуація все ще залишає бажати кращого для власників барж, які працюють на українському Дунаї. На тлі триваючого дефіциту вантажів фрахт баржі з кукурудзою до Констанци впав на 0,5 USD/т до 10 USD/т. Така ж негативна динаміка спостерігається для соняшнику; фрахт на баржі до Русе чи Сілістри впав до 16 USD/т.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!