Crop Watch: посуха наприкінці сезону може поставити під загрозу потенціал сої у США – Браун

Джерело:  Oilword

Минулий тиждень був найсухішим у сезоні 2024 року для полів Crop Watch у США, оскільки лише у двох місцях — Канзасі та Північній Дакоті — випала значна кількість опадів, хоча сезонно низькі температури забезпечили певний баланс.

На початку цього тижня до центральної частини США прийде хвиля тепла, а до вихідних повернеться помірна температура, хоча прогнози на понеділок припускають, що наступні два тижні, як і раніше, буде мало опадів.

Айова та Міннесота мають найбільші шанси на дощ у середині тижня, хоча кількість опадів не може перевищувати 1 дюйм (25 мм). Ще слабші дощі очікуються протягом наступних семи днів в інших місцях спостереження за культурами.

Четвертий тиждень серпня був такий же сухий рік тому, хоча за ним пішли ще два відносно сухі тижні. Остаточний урожай сої Crop Watch 2023 виявився нижчим, ніж очікувалося наприкінці серпня, але врожайність кукурудзи була приблизно такою самою, що підкреслює вплив дощів наприкінці сезону на боби.

Урожайність сої в США може скоротитися, якщо цього тижня дощі виявляться невдалими, хоча в таких регіонах, як Індіана та Іллінойс, все ще можуть бути рекорди з огляду на величезний поточний потенціал.

Посуха, що насувається, також не представляє великої проблеми для полів Crop Watch в Дакоті, де, як і раніше, багато вологи, хоча ці виробники, як і в Міннесоті, продовжують підкреслювати необхідність тепла, щоб кукурудза перетнула фінішну межу до перших заморозків.

Виробники Crop Watch оцінюють потенціал врожайності за шкалою від 1 до 5. Потенціал урожайності включає як видимі, так і невидимі елементи, де 3 — врожайність, близька до середньої по фермі, 4 — значно вища за середню, а 5 — рекордна або близька до ній.

Середній урожай кукурудзи без урахування ваги на 11 полях зріс до 3,3 з 3,27 на попередньому тижні на основі невеликого покращення у східній Айові. Середній урожай сої впав до 3,55 із 3,57 на попередньому тижні.

Зростання на півпункту в соєвих бобах у Міннесоті та менший стрибок у західній Айові були компенсовані невеликими скороченнями у Небрасці та східній Айові та зниженням на півпункту в Огайо. Розташування Огайо класифікується як знаходиться в стані крайньої посухи (D3) за даними US Drought Monitor, серед найсильніших рейтингів посухи в штаті, хоч і не по всьому штату.

Карен Браун – аналітик ринку Reuters. Висловлені вище погляди є її власними.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!