Corteva експортувала рекордну кількість насіння кукурудзи з України

Джерело:  AgroPortal.ua

Протягом 2023 року з виробничого насіннєвого комплексу компанії Corteva Agriscience в Полтавській області було відвантажено більше пів мільйона посівних одиниць насіння кукурудзи бренду Pioneer®, що на понад 50% більше, ніж 2022 року, та є рекордним обсягом за 10 років існування виробництва Corteva в Україні.

Про це повідомили в компанії, відзначаючи, що Corteva продовжує розвивати виробничі потужності насіннєвого комплексу та сприяти експорту насіння через налагоджені канали збуту в Європейському Союзі. В умовах широкомасштабної війни рф проти України Corteva переналаштувала експортні ланцюжки, і протягом 2023 року фермери країн Європи (Австрії, Франції, Угорщини, Румунії, Словаччини, Болгарії, Бельгії, Чехії, Німеччини, Литви, Польщі, Сербії), а також країн Середньої Азії отримали українське насіння кукурудзи бренду Pioneer®.

Олексій Турчинов, керівник з виробництва насіння Corteva Agriscience в Україні

Дії росії проти аграрного сектору України доводять його визначну роль у забезпеченні продовольчої безпеки в багатьох регіонах світу. Corteva вважає Україну одним із найбільших гравців на світовому сільськогосподарському ринку і протягом останніх років послідовно нарощує виробництво та експорт високоякісного гібридного насіння кукурудзи та соняшнику, щоб забезпечити можливість виробляти аграрну продукцію в Україні та тих країнах, де робота фермерів залежить від виробленого в нашій країні насіння.

На виробничих лініях заводу Corteva в Україні впроваджені високі стандарти виробництва насіння, які дозволяють виробляти продукт, що відповідає всім критеріям якості, прийнятим у Європейському Союзі. Насіння контролюється на всіх стадіях виробництва — від поля до мішка.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!