COFCO прогнозує збільшення врожаю сої та кукурудзи у Бразилії у 2025 році

Джерело:  Oilword
соя

Китайська компанія COFCO International прогнозує потенційне збільшення врожаю сої та кукурудзи у Бразилії у сезоні 2024/25, а також готується до розширення ключового портового терміналу наступного року, що позиціонує її як одного з найбільших експортерів зерна у країні.

У письмових відповідях агентству Reuters у вівторок Луїс Ното, новий генеральний директор компанії із зернових та олійних культур у Бразилії, повідомив, що компанія почне експлуатацію першої черги нового терміналу в порту Сантос, найбільшому в Латинській Америці, у першій половині 2025 року.

Після завершення другого етапу у 2026 році експортні потужності компанії збільшаться з 4,5 млн до 14 млн тонн.

“COFCO має величезний потенціал зростання і надійний план, щоб стати ще більш значущою на ринках, на яких вона працює по всій Латинській Америці, особливо в Бразилії”, – повідомив Ното в електронному листі.

За його словами, розширений термінал в основному перевалюватиме соєві боби та кукурудзу, але компанія також могла б використовувати його для експорту кави, цукру та бавовни.

Ното, призначений у травні на посаду керівника місцевого підрозділу зерна та олійних культур COFCO, працював у конкуруючій компанії ADM 21 рік. Він сказав, що COFCO продовжить інвестувати в Бразилію, приділяючи особливу увагу поєднанню збільшення потужностей виробництва з довгостроковим стійким зростанням.

Бразилія, найбільший світовий виробник та експортер соєвих бобів, потенційно міг зібрати близько 170 мільйонів тонн олійних культур у 2024 році.

Проте, за даними Abiove за 2023/24 рік, сильна посуха в Центрально-Західному регіоні та сильні дощі на Півдні скоротили виробництво до 152,5 млн. тонн.

У разі кукурудзи менша посівна площа та нижча врожайність означають менші обсяги виробництва та експорту.

Незважаючи на менший, ніж очікувалося, обсяг виробництва сої, Ното заявив, що загалом експорт бразильської сої у 2024 році буде успішним, вказавши на «вищий накопичений експорт порівняно з 2023 роком», не вдаючись до подробиць.

“Що стосується експорту кукурудзи, наші цифри показують нижчий обсяг експорту в 2024 році порівняно з 2023 роком, в основному через менший врожай і більш високий внутрішній попит на етанол”, – сказав Ното.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!