Чистий прибуток Viterra впав у першій половині 2024 року через обсяги продажу олійних

Джерело:  OleoScope
Viterra

Чистий прибуток Viterra Ltd. впала до $70 млн у першій половині 2024 року в порівнянні з $141 млн за перші шість місяців 2023 через зниження цін і скорочення маржі в галузі, повідомляє World Grain.

У своєму звіті за перше півріччя 2024 року станом на 30 червня компанія Viterra повідомила, що її загальний виторг становив $22,57 млрд, що на 22% менше, ніж $28,76 млрд в 2023 році. Показник EBITDA становив $691 млн, що менше, ніж $1,08 млрд, що в основному обумовлено нижчим валовим прибутком, повідомила компанія.

Viterra повідомила, що обсяг продажів скоротився на 3% і склав 62 млн тонн, серед яких переважають пшениця, кукурудза, соя і соєвий шрот. Обсяги продажу зерна склали 38,8 млн тонн, що на 1% менше показника в 39,1 млн тонн, а обсяги продажів олійних культур впали на 6% до 22,1 млн тонн з 23,4 млн тонн.

“У першій половині року ми стали свідками значного відновлення виробництва сільськогосподарських культур у регіонах, які серйозно постраждали від посушливих погодних умов у 2023 році”, – сказав Девід Маттіске, генеральний директор голландської компанії Viterra. «Хоча попит на сільськогосподарські товари залишається високим, зростання пропозиції стримується раніше нестабільними ринками, що призводить до зниження цін на сировинні товари та скорочення маржі в галузі».

Компанія Viterra, що підтримується швейцарською глобальною сировинною компанією Glencore, знаходиться в процесі злиття з Bunge Global SA, в результаті чого буде створена одна з найбільших у світі агропромислових компаній, що наблизить її за розміром і масштабом до провідних гігантів агробізнесу Cargill і ADM.

Маттіске сказав, що планування інтеграції для об’єднання з компанією Bunge, що базується в США, просувається успішно. Viterra нещодавно погодилася продати частини свого бізнесу з переробки олійних культур в Угорщині та Польщі, щоб отримати умовне схвалення Європейського союзу на злиття, отримане 1 серпня. Основна увага приділяється отриманню схвалення у Канаді та Китаї.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!