Чорноморський експорт зерна значно перевищує попередні прогнози

Джерело:  Latifundist
BlackSea Чорноморський

Україна, особливо за останні кілька місяців, експортувала набагато більше зерна, ніж очікувалося. Це, у поєднанні з двома високими врожаями російської пшениці, призвело до величезного надлишку чорноморських поставок зерна за останні два сезони.

Про це повідомляє аналітик ринку Карен Браун, пише Reuters.

У п’ятницю USDA підвищило експорт пшениці з України у 2023/24 МР п’ятий місяць поспіль, а експорт кукурудзи зріс другий місяць поспіль. Виходячи з попередніх оцінок, збільшення експорту пов’язане з кращими, ніж очікувалося, показниками відвантаження, а не з більшим урожаєм.

Сукупні оцінки USDA щодо експорту кукурудзи та пшениці з України на 2023/24 МР зросли на 35% (10,5 млн т) з серпня, хоча виробництво зросло лише на 9% (4,4 млн т). Це ґрунтується на поверненні до нормальних обсягів експорту, що свідчить про те, що експортна система України дещо врегулювалася.

росія збирається експортувати рекордні за пострадянський період 56% свого врожаю пшениці в 2023/24 МР, порівняно з п’ятирічним середнім показником у 48%. Вважається, що Сполучені Штати експортують лише 39% свого врожаю пшениці цього року проти середнього показника 50%, що відображає нещодавню втрату частки світового ринку.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!