Чорноморські порти працюють у штатному режимі – Мінінфраструктури

порт

Рекомендації суднам щодо безпечного заходу до портів Одеської затоки лишаються чинними.

ДУ «Держгідрографія» обстежила понад 50% морського коридору між західною межею району морських навчань РФ та південно-східним краєм Дністровської Банки. Глибини підтверджено в межах 15-22 метри, говориться у повідомленні Мінінфраструктури.

«Переважна більшість суден використовують коридор та дотримуються рекомендованих глибин 20 метрів для сполучення з українськими портами, які працюють в штатному режимі», — підкреслили у міністерстві.

Крім того, співвласник стивідорної компанії ТІС Андрій Ставніцер у Facebook заявив, що перше судно класу Panamax успішно пройшло додатковим коридором у Черному морі із зернового терміналу Neptun у порту Південний.

Він зазначив, що балкер MV Melia с дедвейтом 76 225 т та осадкою 12,85 м 14 лютого успішно вийшов із порту, незважаючи на блокування Росією основних судноплавних шляхів.

Порти можуть працювати у штатному режимі, підкреслив Ставніцер.

«Зараз нам багато доводиться розмовляти зі своїми міжнародними партнерами та переконувати їх, що ситуація зсередини набагато краща, ніж може здатися із заголовків. Дякую, Cargill, що довіряєте нашому спільному досвіду та вірите в Україну», — написав він.

Зазначимо, що Россія відмовилась від блокування районів у Азовському морі, що дозволило Бердянському та Маріупольскому портам працювати в штатному режимі.

 

AgroPortal.ua 

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!