Через залізничні переходи з Румунією передано понад 2,5 млн т вантажів за дев’ять місяців

Джерело:  Rail.insider
жд

Упродовж січня–вересня через залізничні прикордонні переходи з Румунією передано 2 млн 507 тис. т вантажів. Показник на 10% нижчий, ніж за аналогічний період торік. Про це йшлося під час онлайн-зустрічі представників АТ «Укрзалізниця» з румунськими перевізниками 15 жовтня.

Левову частку вантажів — 2 млн 92 тис. т — передано через стик Вадул-Сірет—Дорнешти. Порівняно з відповідним періодом торік обсяг скоротився на 7%. Зменшилась і кількість вантажів, що перевезли через перехід Дяково—Халмеу, — на 22%, до 415 тис. т.

За дев’ять місяців найбільше передано зернових вантажів — 772 тис. т. На другому місці — нафтопродукти (547 тис. т). Третю сходинку посідає цемент із показником 480 тис. т. Також до п’ятірки увійшли лісові вантажі (300 тис. т) і мінбудматеріали (159 тис. т).

Значне падіння обсягів у січні–вересні демонструють перевезення зернових вантажів і продуктів помелу — на 407 тис. т.

Майже на 30% впав показник передачі вантажів через прикордонні переходи з Молдовою. За дев’ять місяців через них передано 1 млн 688 тис. т.

До п’ятірки лідерів за обсягами передачі увійшли:

  • зернові вантажі та продукти помелу — 506 тис. т;
  • мінбудматеріали — 330 тис. т;
  • метали — 182 тис. т;
  • руда — 179 тис. т;
  • цемент — 97 тис. т.

Найсильніше зменшився обсяг передачі через стики з Молдовою  зернових вантажів — на 252 тис. т. На 225 тис. т знизився показник передачі нафтопродуктів. Передача руди також скоротилася — на 55 тис. т.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!