Через війну в Україні Японія пшеничне борошно замінить на рисове

Джерело:  AgroPortal.ua
рисове борошно

Японські виробники продуктів харчування прагнуть стимулювати внутрішнє споживання продуктів на основі рисового борошна, оскільки слабка єна та вторгнення росії в Україну суттєво збільшили вартість імпорту інших видів зерна. Про це повідомляє english.kyodonews.

Відмічається, що споживання рису як основного продукту харчування в Японії знижується, оскільки все більше людей споживає хліб та локшину. Попит в країні на рис за рік з липня 2022 р. оцінюється в 6,9 млн т, вперше опустившись нижче за позначку 7 млн т.

На тлі таких дієтичних зрушень уряд сприяє переходу фермерів до виробництва рису для кормів для тварин або виробництва рисового борошна, видаючи субсидії для полегшення надлишкової пропозиції.

Через більш високі ціни на зерно 45 із 47 префектур Японії, ймовірно, збільшать виробництво рисових кормів порівняно з минулим роком. Очікується, що 27 із них збільшать виробництво рису, що використовуватиметься для виробництва рисового борошна.

Японія імпортує понад 80% пшениці, але ціни на світовому ринку підскочили після початку війни в Україні, що порушило постачання.

Слабка єна ще збільшила внутрішні ціни на продукти з використанням борошна.

Mitake Food Manufacturing Co., компанія з виробництва рисового борошна, повідомляє, що з моменту вторгнення росії в Україну в лютому минулого року кілька харчових компаній зв’язалися з нею, заявивши, що хотіли б використовувати рисове борошно замість пшеничного.

Хоча в минулому робилися зусилля щодо просування рисового борошна, попит залишався низьким, оскільки його ціна була дорожчою, ніж на пшеничне. Однак розрив у цінах скоротився після війни в Україні, що дозволило деяким виробникам рисового борошна в Японії продавати свою продукцію за цінами, дуже близькими до пшеничного борошна.

Були розроблені різні види рису, зокрема ті, які можна використовувати для приготування хліба чи локшини. Дедалі частіше місцеві органи влади підтримують такі кроки у вигляді субсидій на продукти з використанням рисового борошна.

Вдосконалилися технології розробки рисових кормів. Їх також можна використовувати як корм для курей. Національна федерація сільськогосподарських кооперативних асоціацій, або Zen-Noh, придбала патент на технологію повної заміни кукурудзи та інших зернових, які містяться в кормах для курей-несучок.

Використання рисових продуктів у курячих кормах було обмежено приблизно 10%, оскільки додавання більшої кількості може призвести до білуватого жовтка в яйцях.

Кількість кукурудзи, яка використовується як корм для курей-несучок у Японії, склала понад 3 млн т у 2021 р.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!