Через війну споживання добрив в Україні впало на 50 – 70%

Джерело:  AgroPolit.com
удобрения

В Україні через розв’язану рф повномасштабну війну споживання азотних і калійних добрив впало на 50 – 70%. Відповідні розрахунки навели в німецькому Інституті сільськогосподарського розвитку в країнах з перехідною економікою.

Ціни на імпортні азотні добрива значно збільшилися через подорожчання природного газу та девальвацію української гривні. Вплив нижчої інтенсивності ресурсів на врожайність аграрного господарства відбувся по всій країні.

На південному сході України низька врожайність часто пояснюється частими посухами. Частково втрата врожаю зумовлена несприятливими погодними умовами для більшості культур: холодною весною, літньою посухою на півдні та дощовою осінню, яка завадила та затримала збір урожаю.

З цих причин найбільше падіння врожайності зафіксовано не в областях, які найбільше постраждали від війни, а в південно-західній частині країни, де несприятливі погодні умови були більш вираженими.

Деякі ріллі в Донецькій і Луганській областях на сході України вже були занедбані після початку військових дій у 2014 році, значні додаткові ріллі залишилися необробленими після широкомасштабного вторгнення в 2022 році, особливо в Запорізькій і західній частині Донецької області.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!