Через українсько-румунські прикордонні переходи передано понад 600 тис. т зернових за сім місяців

Джерело:  Rail.insider
залізниця жд

У січні–липні 2024 року через українсько-румунські прикордонні переходи передано 1 млн 878 тис. т вантажів. Показник на 13% нижчий, ніж за сім місяців 2023 року. Про це йшлося під час онлайн-наради представників АТ «Укрзалізниця» з перевізниками Румунії та Молдови 13 серпня.

Левова частка вантажів прямувала через прикордонний перехід Вадул-Сірет—Дорнешти — 1 млн 595 тис. т. Показник на 7% нижчий, ніж за підсумками семи місяців торік. На 37% скоротився обсяг передачі вантажів через другий українсько-румунський прикордонний перехід — Дяково—Халмеу. Через нього за сім місяців прямувало 283 тис. т вантажів.

Серед переданих номенклатур лідером є зернові вантажі та продукти помелу. Їх передано 616 тис. т. На другому місці — нафтовантажі з показником 417 тис. т. Цементу передано 330 тис. т. На четвертій сходинці — лісові вантажі (220 тис. т). Також серед лідерів — мінбудматеріали з показником 97 тис. т.

Скорочення фіксується стосовно обсягів передачі зернових, кам’яного вугілля та нафтопродуктів. У свою чергу зросли показники передачі мінбудматеріалів, цементу та лісових вантажів.

У негативний бік змінився обсяг передачі вантажів через українсько-молдовські прикордонні переходи. За підсумками семи місяців падіння становить 28,4%. Загальний обсяг скоротився до 1 млн 344 тис. т.

Найбільше передано зернових вантажів — 401 тис. т. На другій сходинці — мінбудматеріали з обсягом 238 тис. т. Третє місце — у руди (170 тис. т). Також серед лідерів перебувають чорні метали (143 тис. т) і цемент (72 тис. т).

Значно впала передача нафтовантажів. Також скоротились обсяги перевезення зернових і мінбудматеріалів. Проте зросли показники передачі руди та брухту чорних металів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!