Через повномасштабну війну термін окупності зерновозів скоротився у понад 2 рази

Джерело:  Latifundist.com
зерновоз

Внаслідок повномасштабного вторгнення РФ на територію України та блокування морських портів попит на зерновози суттєво зріс, а термін їхньої окупності скоротився у понад 2 рази. Про це розповів генеральний директор «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин в інтерв’ю Latifundist.

За словами очільника компанії, торік найпопулярнішим об’єктом лізингу були вантажівки і вагони-зерновози. Їх використовували для транспортування агропродукції через західні кордони.

«Після того, як були заблоковані морські порти, відразу виникло питання — як вивозити зерно? Звичайно, після цього зріс попит на лізинг наших вагонів. У нас багато вагонів у лізингу, які використовуються переважно для транспортування зерна через західні кордони. Також значно збільшилася частка вантажівок у нашому лізинговому портфелі. Ними оперують як сільгоспвиробники, так і транспортні компанії, трейдери», — наголосив Андрій Павлушин.

Він також додав, що прибутки внаслідок складної ситуації з перевезеннями отримали передусім не фермери, а логістичні компанії.

«Якщо раніше ті ж зерновози окупалися за сім–вісім років, то зараз — за два–три роки. Якщо раніше в логістичні розрахунки закладався показник у 20–30 доларів на тонну — витрати на транспортування, то зараз — 60 доларів. Звичайно, в цій ситуації у виграші залишилися ті підприємства, в яких є власний парк зерновозів. В першу чергу — це логістичні компанії», — пояснив генеральний директор «ОТП Лізинг».

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!