Через мінування полів “Росток Холдинг” не зможе засіяти 40% земель на Новгород-Сіверщині

Джерело:  Суспільне
поле

Підприємство «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції» групи компаній «РОСТОК-ХОЛДИНГ» з Новгород-Сіверського району  зможе засіяти лише 60% площ.

Серед причин — близьке розташування частини земель до кордону з росією та мінування.

«Ми знаходимося на найпівнічнішому кордоні України, тому, на жаль, 40% площ неможливо сіяти через те, що там заміновані площі і площі, які розташовані безпосередньо на самому кордоні з російською федерацією», — каже директор господарства Олексій Калита.

Серед інших проблем, про які повідомили в господарстві — брак обігових коштів на купівлю насіння та добрив, оскільки реалізувати урожай минулого року через закриття портів не встигли.

«На сьогоднішній день приблизно 20 тис. т нашої продукції перебуває на нашому елеваторі і немає можливості вивезти і її реалізувати, тому що порти закрились, Одеса стоїть, Миколаїв стоїть. Єдиний канал збуту, який залишився – це Європа, але є дуже багато бажаючих відправити зерно, а можливості пропускні цього кордону, на жаль, замалі. В перспективі, думаю, що це зміниться, але на сьогоднішній день є в цьому проблема», – додав Дмитро Купавцев.

Доправити зерно до кінцевого покупця із закриттям морських портів обходиться в півтора-два рази дорожче. Тож, підприємству доводиться економити. Частину працівників довелось скоротити, є проблеми зі сплатою податків.

З метою зменшення втрат підприємство скоротить площі під кукурудзою, віддадуть перевагу ярому ячменю, пшениці та соняшнику.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!