Через блокаду українських портів ціни на основні продукти у світі продовжать зростати, – розвідка Британії

Джерело:  Delo.ua
Клайпедский порт

Україна не зможе замінити морські постачання зерна наземними. Подальша морська блокада Росії чорноморських портів України спричинить глобальне зростання цін на продовольство.

Про це йдеться у щоденному огляді розвідки Британії.

З початку війни значна активність торговельного судноплавства з Одеси була відсутня, а подальша морська блокада Росії чорноморських портів України завадила комерційному судноплавству здійснювати операції в цьому районі.

У відомстві наголошують, що значні запаси українського зерна залишаються на складах і не можуть бути експортовані

Механізми сухопутного експорту України навряд чи можуть замінити дефіцит судноплавних потужностей. Внаслідок цього значні поставки українського зерна залишаються в дефіциті без можливості експортуватися. А це, своєю чергою, продовжить впливати на світові ціни на зерно та інші основні продукти харчування.

“Бойові дії вже чинили непрямий тиск на світові ціни на зерно. У той час як загроза морської блокади Росії продовжує стримувати доступ комерційних суден до портів України, дефіцит пропозиції, що виникає в результаті, ще більше підвищить ціни на багато основних продуктів”, – повідомляє розвідка Британії.

Фото 2 — Через блокаду українських портів ціни на основні продукти у світі продовжать зростати, – розвідка Британії

Нагадаємо, Велика Британія веде переговори із союзниками щодо відправлення кораблів до Чорного моря для захисту вантажних кораблів з українським зерном.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!