Частину Сомалі охопить голод вже цього року

Джерело:  AgroPortal.ua
голод

Організація Об’єднаних Націй заявила, що «голод на порозі» в Сомалі з «конкретними ознаками» виникне вже цього року в південних регіонах.

Це ще не офіційне оголошення голоду в Сомалі, оскільки тисячі людей гинуть і так від історичної посухи, а зараз ситуація погіршилася через наслідки війни в Україні. Про це пише Mail Online.

Глава гуманітарної служби ООН Мартін Гріффітс зазначив, що був «вражений до глибини душі за останні кілька днів» під час візиту до Сомалі, під час якого став свідком голодуючих немовлят.

Офіційне оголошення голоду є рідкістю і попередженням про те, що допомога надійшла занадто пізно. Щонайменше 1 млн людей у Сомалі були вимушені переселитися через найсильнішу посуху за десятиліття, спричинену зміною клімату, яка також вплинула на Сомалійський півострів, включаючи Ефіопію та Кенію.

Вторгнення росії в Україну було описано як катастрофа для Сомалі, яка страждає від нестачі гуманітарної допомоги, оскільки міжнародні донори зосереджуються на Європі. Сомалі також отримувала щонайменше 90% своєї пшениці з росії та України до війни і сильно постраждала від дефіциту та різкого зростання цін на продукти харчування.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!