Cargill виділяє 2,5 мільйона доларів на дослідження нових олійних культур

Джерело:  Oilworld
Cargill

Компанія Cargill оголосила, що виділила 2,5 мільйона доларів ініціативі Forever Green Університету Міннесоти для підтримки досліджень двох нових олійних культур — озимої вербени та одомашненого зимового крес-салату, з насіння якого можна виробляти олію для низьковуглецевого транспортного палива, і за допомогою яких можна захищати ґрунт та покращуючи якість води, забезпечуючи нові джерела доходу для фермерів.

Паливо, вироблене з цих культур, може скоротити викиди більш ніж на 60%, порівняно з нафтовим реактивним паливом або дизельним паливом для дизельних двигунів. Попит на екологічно чисте авіаційне паливо (SAF) швидко, а судноплавна галузь шукає низьковуглецеву заміну звичайному дизельному паливу. Олія також може бути використана для виробництва харчових продуктів, а високобілкове борошно – як корм для тварин.

Компанія Forever Green є міжнародним лідером у вирощуванні озимої вербени та крес-салату. Поєднуючи ці нові культури з поширеними культурами Середнього Заходу, такими як кукурудза, соя та пшениця, фермери можуть цілий рік покривати свій ґрунт живими культурними рослинами – стратегія, відома як сільське господарство з безперервним живим покривом.

“Cargill прагне створити більш стійку продовольчу та сільськогосподарську систему, і частиною нашого підходу є сприяння поширенню методів відновлювального землеробства”, – сказав Лайл Депау, директор з інновацій у рослинництві Cargill. “Озима вербена та одомашнений крес-салат мають потенціал для вирішення ключових проблем сталого розвитку в ланцюжках постачання сільськогосподарської продукції, включаючи проблеми якості води та попиту на низьковуглецеву паливну сировину”.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!