Cargill та Viterra перевезуть сою з Бразилії до Аргентини

Джерело:  Oilworld
соя

За даними судноплавства, світові зернотрейдери Cargill та Viterra є фрахтувальниками двох суден, які будуть завантажені бразильськими соєвими бобами для доставки до Аргентини найближчими тижнями.

Очікується, що судно Interlink Fortuity компанії Cargill прибуде 25 січня до порту Сантарем на півночі Бразилії і вирушить у плавання 5 лютого з вантажем у 27 000 тонн для Аргентини, свідчать дані про доставку.

Судно від Viterra має прибути за три дні до того ж порту. Він вирушить у плавання 8 лютого з вантажем сої вагою 44 000 тонн, який також має бути доставлений до Аргентини відповідно до графіка відвантаження.

Cargill відмовилася від коментарів Viterra не відразу відповіла на запити про коментарі щодо експортних угод.

Постачання бразильської сої до Аргентини зазвичай здійснюються наприкінці року і служать мети постачання аргентинських переробників сої на піку міжзбирального періоду. Обидві країни є великими виробниками сої: Бразилія є найбільшим у світі експортером сирих бобів, а Аргентина – експортером соєвого борошна та соєвої олії №1.

На думку аналітиків та трейдерів, терміни поставок та порт відправлення є нетиповими.

За їхніми словами, зазвичай бразильську сою відправляють річкою баржами з порту Муртінью в Мату-Гросу-ду-Сул і доставляють безпосередньо в аргентинський хаб Росаріо.

Минулого тижня бразильська торгова група, що представляє глобальних торговців зерном, підтвердила продаж бразильських соєвих бобів до Аргентини після чуток про незвичайні вантажі.

Anec заявила, що бразильські постачання необхідні після різкого зростання продажів аргентинської сої в останньому кварталі року, що призвело до зниження місцевих запасів і може залишити аргентинських переробників сої без покриття під час високої рентабельності переробки.

Очікування того, що жорстока посуха скоротить внутрішнє виробництво сої в Аргентині у 2023 році, також стимулює продаж бразильської сої своєму сусідові, повідомляє Anec.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!