Bunge завершує злиття з Viterra

Джерело:  Oilworld

Американська зернова компанія Bunge Ltd вносить останні штрихи в угоду зі злиття з Viterra, та створення сільськогосподарського торговельного гіганта вартістю понад 30 мільярдів доларів.

Як повідомляє Рейтер, за словами джерел, Bunge, ринкова вартість якої складає близько 14 мільярдів доларів, а борг за вирахуванням готівки становить близько 2,7 мільярда доларів, сплатить більшу частину операції акціями, але також використовуватиме готівку та залучить боргове фінансування від банків . Джерела додали, що управлінська команда Bunge на чолі з головним виконавчим директором Грегом Хекманом займатиметься об’єднаною компанією.

Приватні акціонери Viterra, до яких окрім Glencore входять Канадська рада з інвестицій у пенсійний план та British Columbia Investment Management Corp, можуть підписати угоду вже у ці вихідні, якщо переговори завершаться успішно, повідомили джерела.

Незважаючи на те, що угода знаходиться на шляху до оголошення наступного тижня, завжди існує ймовірність того, що вона може зірватися в останню хвилину, попередили джерела, попросивши про анонімність, оскільки питання є конфіденційним. Згідно з джерелами, остаточна вартість угоди може змінюватись в залежності від руху акцій Bunge до моменту підписання угоди.

Glencore та Viterra відмовилися від коментарів. Бунге не одразу відповів на запити про коментарі.

25 травня агентство Bloomberg News повідомило, що Bunge та Viterra ведуть переговори про об’єднання, не повідомивши подробиць про умови та строки угоди.

Торгівля основними продуктами харчування, такими як пшениця, кукурудза та соєві боби, вже зосереджена між Bunge та трьома іншими великими гравцями – Archer-Daniels-Midland Co (ADM.N), Cargill Inc та Louis Dreyfus Co. У сукупності звані “ABCD”.

У минулому році Bunge була визнана найбільшим експортером кукурудзи та сої з Бразилії, яка є найбільшим у світі джерелом основних культур для виробництва кормів для тварин та біопалива, згідно з даними експедитора Cargonave. Вітерра була третім за величиною експортером кукурудзи та №7 по відвантаженню сої.

Придбання Viterra принесло б виручку Bunge близько – 67,2 мільярда доларів у 2022 році – порівняно виторг Archer-Daniels-Midland, минулого року склав майже 102 мільярди доларів. Угода також підтримає підприємства Bunge з експорту зерна та переробки олійних культур.

Це не перша спроба укласти подібну угоду. На початку 2017 року Viterra, тоді відома як Glencore Agriculture, спробувала поглинання Bunge, яка тоді оцінювалася в 11 мільярдів доларів. У травні 2017 року Бунге дав відсіч Glencore після того, як остання зробила неофіційний підхід для обговорення “можливого об’єднання бізнесу за взаємною згодою”.

Viterra розширила свій бізнес з купівлі та продажу зерна у Сполучених Штатах завдяки придбанню Gavilon за 1,1 мільярда доларів минулого року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!