Британія почала аудит контролю зонування України щодо пташиного грипу

Джерело:  AgroPortal.ua
куры

Департамент навколишнього середовища, продовольства та сільського господарства (DEFRA) Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії розпочав дистанційний аудит заходів державного нагляду, профілактики та контролю.

Ці заходи застосовуються щодо грипу птиці та хвороби Ньюкасла в Україні з метою визнання зонування території України щодо високопатогенного грипу птиці, говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Ми впевнені в спроможності наших територіальних органів та референс-лабораторій забезпечити всі необхідні заходи та процедури для гарантій безпечної міжнародної торгівлі й готові презентувати іноземним партнерам всі етапи цього ланцюга. В результаті для українських виробників з’являться нові можливості для розширення географії експорту», — зауважив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Зонування території України щодо високопатогенного грипу птиці дасть можливість вітчизняним виробникам постачати продукцію птахівництва власного виробництва з вільних від грипу птиці територій країни, навіть з урахуванням чинних карантинних обмежень у зонах, де були зареєстровані випадки захворювання.

Зазначається, що впродовж останніх років система державного контролю за грипом птиці в Україні неодноразово оцінювалась інспекторами компетентних органів країн торгових партнерів, зокрема Європейського Союзу, США, Японії, Канади, Китаю. За результатами оцінювань запроваджена в Україні система державного контролю за грипом птиці визнавалась ефективною.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!