Бразилія збере рекордний врожай пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
колосок
UkrAgroConsult

Місцеві консультанти з агробізнесу Safras & Mercado очікують, що цього МР бразильські фермери зберуть 10,9 млн тонн пшениці, порівняно з прогнозованими 10,5 млн тонн на початку сезону, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на GrainCentral.

Якщо високий прогноз стане реальністю, цьогорічний урожай буде на приголомшливих 41,2 відсотка вищим за попередній рекорд у 7,7 млн. тонн, встановлений лише минулого сезону, і більш ніж удвічі перевищить виробництво 2019-20 МР у 5,2 млн. тонн.

Отриманню потенційного рекордного врожаю сприяло значне збільшення посівної площі з 2,7 млн ​​га  у 2021-2022 МР до 3,2 млн га, коли посів було завершено наприкінці червня. Це друга за величиною площа пшениці в історії після 3,3 млн. га посівів у сезоні 1990-91 років, з яких було зібрано лише 3,3 млн. тонн. Було досягнуто значного прогресу в розробці гібридних сортів пшениці, які більше підходять для тропічних умов, і фермери також відреагували на високі світові ціни протягом останніх кількох років.

Виробництво пшениці традиційно обмежувалося півднем країни, найбільшим виробником якої був найпівденніший штат Ріу-Гранді-ду-Сул. Очікується, що виробництво в Ріу-Гранді-ду-Сул у 2022-2023 МР становитиме близько 5,1 млн. тонн, а штат Парана стане другим за величиною виробником з приблизно 4,2 млн. тонн, незважаючи на значні заморозки 20 і 21 серпня.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!