Бразилія у 2023 році може експортувати рекордний обсяг сої

Джерело:  OleoScope
соя

Бразилія цього року може реалізувати на зовнішні ринки рекордну кількість соєвих бобів – близько 93 млн тонн, що відразу на 20% вище рівня 2022 р. Такий прогноз оприлюднили аналітики Національної асоціації експортерів Anec.

Експерти нагадують, що провідним імпортером американської олійної є Китай, на частку якого припадає понад 70% від усіх закупівель. Менш значні показники продажів (від 2% до 7%) фіксуються в напрямку Іспанії, Таїланду, Росії і навіть Аргентини, яка також вважається одним з основних виробників сої у світі.

Цього року галузеві фахівці розраховують, що у Бразилії зможуть зібрати рекордний урожай бобів – понад 150 млн тонн. Це дозволить країні збільшити пропозицію своєї продукції для світового ринку, особливо в умовах, коли ще й посуха в Аргентині, найімовірніше, призведе до значного скорочення виробництва сої в регіоні.

Крім того, аналітики Anec розраховують і на рекордний експорт бразильської кукурудзи в ц.р. – на рівні 50 млн тонн.

«Основними напрямками відвантажень є Японія (частка – 23%), В’єтнам (10%), Південна Корея (9%), Колумбія (9%), Китай (8%) та Іран (7%)», – нагадують експерти.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, а й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!