Бразилія експортує рекордну кількість сої цьогоріч

Джерело:  OleoScope
соя

Величезний урожай соєвих бобів у Бразилії дозволить країні реалізувати на зовнішні ринки рекордні обсяги цієї культури у 2023 р. За прогнозами аналітиків консалтингової компанії AgroConsult, цього року з країни за кордон може бути відправлено близько 96 млн тонн олійної – це найвищий показник за всю спостережень.

Нагадаємо, що до кінця першої декади березня бразильські сільгоспвиробники вже зібрали сою з площі в 53% від плану. Цього року галузеві фахівці розраховують, що в країні зможуть намолотити значні обсяги – понад 150 млн тонн. Це дозволить країні збільшити пропозицію своєї продукції світового ринку.

Що стосується кукурудзи, то її експорт цього року прогнозується фахівцями AgroConsult на рівні понад 50 млн тонн. Аналітики чекають на такі показники на тлі сприятливого прогнозу виробництва зернової в Бразилії, незважаючи на ймовірне скорочення посівних площ у деяких штатах.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, а й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!