Болгарські виробники зерна протестують проти українського імпорту

Джерело:  Kurkul.com
микс

Болгарські виробники зерна протестують проти дешевого імпорту з України. Вони вирішили перекрити дороги та наземні пункти пропуску, через які проїжджають зерновози. Про це повідомляє agropolska.pl.

Заступник голови Асоціації виробників зерна Болгарії Ілія Проданов зазначив, що українське зерно має проходити через Болгарію транзитом, але фактично частина залишається в країні.Йдеться не лише про насіння пшениці та соняшнику, а й про ячмінь.

Ілія Проданов підкреслив, що засоби захисту рослин, які використовуються в Україні, дешеві, небезпечні та заборонені в ЄС. Він додав, що імпорт без належного фітосанітарного контролю небезпечний для болгарських споживачів.

За словами представників фермерів, за останні тижні до Болгарії заїхало близько 280 тис. т насіння соняшнику, яке після переробки в країні надходить на ринок, як болгарський продукт.

«Болгарія є великим експортером зерна. На складах все ще зберігається 2 млн т пшениці минулого року, а новий урожай, хоч і менший, ніж минулого року, оцінюється приблизно в 6 млн т. Це втричі більше, ніж внутрішнє споживання», — зазначив Ілія Проданов, звернувшись до Міністерства сільського господарства з проханням захистити вітчизняних виробників і припинити незаконний імпорт, за його словами.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!