Болгари наростили споживання м’яса

Джерело:  Бургас
мясо

В останні роки спостерігається цікавий тренд у харчових уподобаннях болгарського населення. За даними Національного статистичного інституту (НДІ), болгари почали вживати все більше м’яса, ковбас та фруктів, тоді як споживання хліба та йогурту скоротилося.

Згідно зі звітом, споживання хліба та макаронних виробів скоротилося більш ніж на 3 кг на особу порівняно з попереднім роком. Також відзначається зниження споживання йогурту більш ніж на 1 кг. Це може бути пов’язано із зміною дієтичних переваг та впливом зарубіжних продуктів на ринку.

Проте, тішить те, що споживання м’ясних продуктів збільшилося на майже 1 кг, а фруктів – більш ніж на півкілограма. Це може бути пов’язано з підвищенням рівня доходів та доступністю цих продуктів на ринку. Болгари також збільшили споживання безалкогольних напоїв на майже 6 літрів та алкоголю на майже 3 літри.

Цікаво відзначити, що середні витрати домогосподарств на людину в Болгарії у 2023 році становили близько 10 000 левів, що на 20% більше, ніж у попередньому році. Продукти харчування та безалкогольні напої становлять близько 30% від загальних витрат, що трохи нижче ніж минулого року.

Ці дані свідчать про поступові зміни у споживчій поведінці болгарського населення. М’ясо, ковбаси та фрукти стають все більш популярними, тоді як хліб та йогурт поступаються своїми позиціями. Ці тенденції можуть бути пов’язані зі зміною смакових переваг, доступністю продуктів та впливом світових трендів на харчову індустрію.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!