Болгарія нарощує співпрацю з Китаєм

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соняшникова олія
UkrAgroConsult

Автор статті:

В останні роки відзначається активізація співпраці між Болгарією та Китаєм у сфері сільського господарства та продовольства.

За інформацією МСГ Болгарії, у 2023 році 47% загального експорту Болгарії до Китаю склали сільськогосподарська та продовольча продукція. За обсягом цього експорту у 2022 та 2023 роках Болгарія посідає перше місце серед країн Центральної та Східної Європи.

У олійному сегменті 2023/24 МР (вересень-червень) експорт до Китаю становить:

  • соняшник – 53,6 тис. т (близько 10% всього експорту)
  • соняшникова олія – 25,7 тис. т (4%)
  • соняшниковий шрот – 433,7 тис. т (70%).

Наразі завершується узгодження процедур щодо виконання вимог щодо імпорту до Китаю 38 болгарських сільськогосподарських та харчових продуктів, 11 з яких уже завершено.

В останні роки китайські компанії успішно інвестували в Болгарію, а деякі розглядають можливість розширення своїх інвестицій.

Важливим етапом для розширення взаємодії є створення Демонстраційного центру електронної торгівлі сільськогосподарською та іншою продукцією.

Більше інформації та прогнозів щодо розвитку олійного сектору в Чорноморському та Дунайському регіонах буде озвучено експертами на 10-й Міжнародній Конференції BLACK SEA OIL TRADE 15 жовтня в Бухаресті.

Долучайтесь до стратегічних дискусій та нетворкінгу з лідерами галузі, щоб додати рушійної сили Вашому бізнесу! До 15 вересня скористайтесь зниженим тарифом на реєстрацію.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!