Болгарія допоможе з транзитом української агропродукції у напрямку портів Середземного моря, – Шмигаль

Джерело:  Цензор.НЕТ
Салоніки

Україна співпрацюватиме з Болгарією щодо транспортування агропродукції до середземноморських портів. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з очільником уряду Болгарії Ніколаєм Денковим.

“Разом Україна та Болгарія зроблять усе можливе для безпеки у Чорному морі”, – зазначив прем’єр.

Шмигаль повідомив, що у квітні в столиці Болгарії, у місті Софія, відбудеться Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи. Там будуть напрацьовані рішення, які унеможливлять російський терор у Чорноморському регіоні.

“Наші держави й надалі разом гарантуватимуть глобальну продовольчу безпеку. Для цього Болгарія допоможе збільшити транзитний потенціал європейськими шляхами солідарності в напрямку портів Середземного моря”, – підкреслив очільник уряду України.

Зокрема, йдеться як про автомобільний, морський, річковий, так і про залізничний транзит через Румунію та Болгарію до середземноморських портів Греції.

“Надзвичайно цінуємо конструктивну позицію Болгарії в сприянні безпечному транспортуванні української аграрної продукції”, – додав прем’єр-міністр. 

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!