Блокада кордону з Польщею: Термін доставки швидкопсувних товарів зріс на 7 діб

Джерело:  Цензор.НЕТ
фура

Через дії протестувальників поблизу пунктів пропуску через польсько-український кордон очікувані терміни доставки вантажів збільшились на 11 діб затримки для товарів не харчової групи та на 2-7 діб для товарів продовольчої групи, у тому числі швидкопсувних.

При цьому дії протестувальників впливають на діяльність як експортерів, так і імпортерів товарів в Україну, повідомляє Європейська бізнес асоціація (ЄБА).

Зокрема, серед компаній, що повідомляють про вплив страйків на їхню роботу, 66% ведуть експортну діяльність та 91% – імпортну.

“Товари, які перевозяться вантажними автомобілями, часто мають обмежений термін придатності, тож будь-який простій призводить до значних фінансових втрат. За розрахунками Асоціації, загальна сума збитків з початку страйків у перерахунку на одну компанію в середньому складає майже 700 тис. євро”, – зазначається у повідомленні.

Крім цього, 98% опитаних Асоціацією компаній повідомляють про зростання цін на послуги транспортування.

ЄБА зазначає, що на строки доставки товарів окрім страйків з польського боку, впливають і місцеві українські перевізники, які останнім часом вони блокують вантажі, що ввозяться в Україну з Польщі.

“Зважаючи на домовленості забезпечити безперешкодний рух для швидкопсувних товарів, бізнес спільнота наголошує на важливості недопущення повторення блокування вантажівок з такою продукцією”, – наголосили у ЄБА.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!