Бізнес пропонує збільшити експорт за рахунок спільних митних пропусків

Джерело:  AgroPortal.ua
зерновоз

Компанія «НІБУЛОН» з перших днів війни в Україні надавала рішення центральним органам влади, які формують політику щодо покращення логістики. Спочатку вийшли з ініціативою щодо відміни дозволів на міжнародні перевезення стосовно Польщі, Румунії, Словаччини. Дана ініціатива була реалізована впродовж місяця.

Про це розповів заступник генерального директора із взаємодії з органами влади «НІБУЛОН» Михайло Різак під час онлайн-конференції «Ефективний елеватор в період воєнного стану».

«Наприкінці березня ми підняли інше питання — щодо збільшення пропускної спроможності за рахунок організації спільних митних пропусків. Цей кейс діяв близько 25 років тому і був на початку 90-х загальноприйнятою практикою», — розповідає Михайло Різак.

За його словами, спільні митні пропуски дадуть кращу пропускну спроможність як залізничним перевезенням, так і автотранспортом, оскільки не буде потреби затримки поїздів для митного і прикордонного контролю на двох станціях у кожній із країн.

Михайло Різак, заступник генерального директора із взаємодії з органами влади «НІБУЛОН»

«Ми сьогодні спостерігаємо, що вже досягнутий максимум у перевезеннях за всіма видами транспорту. Пропускна спроможність експорту становить 1,5-1,6 млн т. При наявних обсягах з урахуванням внутрішнього споживання і формування продовольчих запасів ще повинно бути експортовано близько 20 млн т»

Він додає, що вже за два місяці Україна почне збирати новий врожай. При цьому потужність елеваторів складає 55 млн т одночасного зберігання. «Фактично не буде де зберігати зерно, якщо в терміновому порядку не вирішити питання розблокування портів. Це єдине рішення для налагодження необхідних обсягів експорту і формування політики щодо продовольчої безпеки у світі», — впевнений Михайло Різак.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!