Бельгія імпортувала понад 20 тис. тонн олійного льону з Казахстану

Джерело:  Oleoscope

Бельгія закупила в Казахстані близько 20,4 тис. тонн олійного льону за підсумками перших шести місяців сезону-2023/24, випливає з даних офіційної статистики. Європейський регіон входить до числа провідних покупців культури у РК у поточному сельхозгоду. Більше льону імпортує лише Китай.

Крім того, до Бельгії також реалізуються невеликі партії сафлору.

Щодо зерна, то за останні 3 сезони Казахстан експортував до Бельгії сумарно трохи більше 10 тис. тонн зернових та продуктів їх переробки.

Проте рівень двосторонньої торгівлі між країнами не відповідає наявному потенціалу, заявили на зустрічі віце-міністра торгівлі та інтеграції РК Кайрата Торебаєва з директором та керівником департаменту «Державні візити та бельгійські економічні місії» Бельгійської агенції зовнішньої торгівлі Роуз Донк.

«Остання економічна місія Бельгії до Казахстану відбулася 2010 року. При цьому Агентство розглядає питання організації економічної місії до Казахстану в найближчому майбутньому», – наводяться у повідомленні слова Донк.

За підсумками зустрічі сторони домовилися про спільну підготовку бізнес-форуму за участю 200 підприємств двох країн цього року у Бельгії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!