Бангладеш закупить 5,5 млн тонн соєвої олії

Джерело:  OleoScope
Бангладеш

У неділю уряд Бангладеш схвалив окремі пропозиції щодо закупівлі близько 5,5 мільйонів літрів соєвої олії та 150 000 тонн добрив для задоволення зростаючого попиту в країні, повідомляє Dhaka Tribune. Комітет Ради радників з державних закупівель (ACCGP) схвалив проведення тендеру на своєму восьмому засіданні під головуванням фінансового радника тимчасового уряду доктора Салехуддіна Ахмеда.

Згідно з документами, наданими Міністерством фінансів, на засіданні ACCGP, що відбулося в Секретаріаті Бангладеш, було схвалено п’ять пропозицій. Серед них пропозиція Міністерства торгівлі, згідно з якою державна Торгова корпорація Бангладеш (TCB) закупить 5,5 млн літрів соєвої олії з використанням місцевого відкритого тендеру (OTM) у City Edible Oil Limited, при цьому кожен літр буде коштувати 157,9 така (1,33 $).

В останні роки Бангладеш значно збільшив імпорт олій. У 2023/24 році країна придбала 575 тис. тонн соєвої олії.Очікується, що, незважаючи на зростання внутрішнього виробництва (у 2023/24 рр. – 364 тис. тонн), до 2032/33 року Бангладеш збільшить імпорт соєвої олії до 890 тис. тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!