Австралія очікує третій рекордний врожай озимих культур

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Згідно зі звітом Rabobank Group, австралійські фермери готові до потенційного «хет-трику», коли мова заходить про збирання врожаю поточного сезону: посіви озимих можуть дати рекордний врожай, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Очікується, що посівні площі досягнуть історичного максимуму в 23,8 млн гектарів, причому виробники особливо оптимістично налаштовані щодо перспектив ріпаку, де посіви зросли більш ніж на 20% порівняно з 2021 роком. Очікується зростання посівних площ пшениці на 1,4%.

Оскільки фермери посилюють посівні роботи по всій країні, сприятливі сезонні умови покращують перспективи виробництва, а Австралія збирається зібрати ще один «вищий за середній» врожай зернових – третій поспіль, повідомляє Rabobank Group.

Хоча ще один рекордний врожай з Австралії не потрапить на світові ринки протягом багатьох місяців, перспектива збільшення поставок має запропонувати деяке полегшення для світу, позбавленого пшениці, після того, як війна в Україні скоротила експорт з Чорноморського регіону. Екстремальна погода в інших основних регіонах виробництва лише посилила побоювання щодо дефіциту, а ф’ючерси на пшеницю в Чикаго з початку року зросли майже на 50%.

Очікування щодо експортної програми Австралії великі. Rabobank Group оцінює поставки пшениці в сезоні 2022/23 на рівні 26 млн тонн із «сильними експортними показниками в Південно-Східну Азію», – повідомили в Rabobank Group.

Але поки що рано говорити, чи призведе розширення посівів до ще одного року рекордного виробництва.

Оцінки виробництва на сезон 2022/23 включають:

  • Пшениці 32,5 млн тонн, що на 10% менше, ніж у 2021 році;
  • Ячменю 11 млн тонн, зниження на 18%;
  • Ріпаку 5,8 млн тонн, зниження на 9%.

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!