Австралія експортувала понад 375 тис. т каноли у серпні

Джерело:  OleoScope
рапс

Австралія відправила на експорт 375 480 тонн каноли в серпні, згідно з даними Австралійського бюро статистики, про що повідомляє Grain Central. Це число трохи знизилося порівняно з 386 тис. т, відправленими у липні, але залишається вищим за 358 тис. т, експортованих у серпні минулого року. Ці дані підкреслюють високі показники Австралії у вивезенні каноли, яка завершила рекордний рік 30 вересня 2023 року із загальним обсягом поставок у 6 млн т.

Японія стала головним пунктом призначення для австралійського каноли у серпні 2024 року, імпортувавши 120 129 тонн. Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) посіли друге місце з 90732 тоннами, а Пакистан імпортував 65038 тонн, що зробило ці три країни найбільшими ринками для відвантажень австралійської каноли протягом місяця.

Ключовою подією, що впливає на експорт австралійського каноли, стало нещодавнє оголошення про Угоду про всеосяжне економічне партнерство (CEPA) між Австралією та ОАЕ. Ця угода скасує 5-відсотковий тариф на експорт австралійського каноли до ОАЕ. Очікується, що скасування цього тарифу зміцнить конкурентоспроможність Австралії на ринку ОАЕ.

У повідомленні наголошується, що ОАЕ є ключовим гравцем на світовому ринку каноли через свою цінову чутливість. Зазвичай країна імпортує близько 800 тис. т каноли на рік, і ця цифра може зрости, якщо Китай заборонить імпорт канадської каноли, що потенційно збільшить попит на австралійську канолу. При цьому ОАЕ, як очікується, перероблятиме канолу в олію та шрот, які потім реекспортуватиме до Китаю, ключового покупця в регіоні.

У Західній Австралії вже розпочався збирання врожаю каноли. За прогнозами, цього сезону регіон виробить 2,2 млн т каноли, що на 300 тис. т менше, ніж у 2023–2024 роках. Така оцінка була надана Асоціацією зернової промисловості Західної Австралії (GIWA) у її вересневому прогнозі. Незважаючи на це скорочення, Західна Австралія залишається основним постачальником загального обсягу виробництва каноли в країні, що наголошує на її важливості для національного експортного ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!