Aвстралія чекає на новий урожай каноли в розмірі 5,4 млн тонн

Джерело:  OleoScope
рапс

Австралійська федерація олійних культур (AOF) прогнозує врожай каноли нового врожаю в Австралії на рівні 5 млн 435 тис. тонн із площі 3,2 млн га. Оцінка виробництва є першою, опублікованою AOF цього сезону, вона додала 36 тис. га до початкової оцінки площ, опублікованої на початку червня. Обидві цифри нижче за оцінки AOF з урожаю 2023–2024 років у 5 млн 802 тис. тонн з 3,6 тис. га і трохи перевищують останні оцінки ABARES, опубліковані 4 червня, в 5 млн 385 тис. тонн і 3,1 тис. га .

У звіті AOF говориться, що поточний сезон був дещо нетиповим: у районах, що звикли до передбачуваних та корисних опадів, спостерігалася дуже суха погода, тоді як у деяких зазвичай посушливіших регіонах випадали рясні дощі.

Ціни на австралійський ріпак зросли після посадки, але останнім часом на олійний комплекс впливає великий урожай сої в США, який тягне за собою всі ціни вниз.

Можливий дефіцит канали в Канаді та Європі, однак, може забезпечити надійну основу для продажу австралійської олійної в найближчі місяці, — зазначають експерти. Прогнози різняться, але схиляються до цифри близько 18,5–19,7 млн. тонн, що на 1 млн. тонн більше, ніж за останні два роки в Євросоюзі. В усьому винні несприятливі погодні умови. Основною причиною спаду стало виробництво у Франції, яке скоротилося на 400 тис. тонн через дуже дощову погоду на початку сезону. Спекотна погода під час цвітіння знизила оцінки в Німеччині на 200 тис. тонн порівняно з минулим роком.

Скорочення виробництва в менших країнах-виробниках, таких як Румунія, Угорщина, Латвія та Чеська Республіка, також сприяло зниженню виробництва, яке не вдалося компенсувати невеликим зростанням у Словаччині, Ірландії та Данії. Виробництво ріпаку в Європі за останнє десятиліття мало тенденцію до зниження, оскільки обмеження на використання хімікатів та особливо спекотне літо впливають на врожайність. Виробництво в Україні також знизилося порівняно з минулим роком і прогнозується на рівні 3,5 млн тонн, що на 1 млн тонн менше, ніж минулого року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!