Астарта завершила кращий за останні два роки цукровий сезон

Джерело:  AgroPortal.ua
Астарта

Агропромхолдинг «Астарта» завершив сезон цукроваріння 2022 року.

Як говориться у повідомленні компанії, цукрові заводи переробили близько 2 млн т цукрових буряків, вирощених на полях агропромхолдингу та його партнерами-сільгосптоваровиробниками, і виробили з них 282 тис. т цукру.

Зазначається, що вихід цукру склав 14,26% (середнє значення в Україні — 13,98%, «Укрцукор»). Традиційно 99% виробленого в «Астарті» цукру відповідає вищій категорії якості.

«Переробний сезон-2022 став кращим за обсягами переробленої сировини та виробленого цукру порівняно з двома попередніми роками», — додали в компанії.

Як зазначив директор з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва агропромхолдингу Євген Садовий, цей сезон став і найскладнішим за всю історію компанії. Спеціалістам «Астарти» довелось вирішувати логістичні проблеми щодо постачання ТМР, необхідних для запуску заводів, працювати в режимі постійних загроз ракетних обстрілів, відключення електропостачання.

«Посівні площі під цукровими буряками, які розташовані переважно в центральних та західних областях України, не зазнали суттєвих втрат безпосередньо від воєнних дій, але українські виробники цукрових буряків зіткнулися з низкою інших викликів. Через збільшення витрат на добрива, засобів захисту рослин та пальне зросли витрати на вирощування цукрових буряків на гектар. Майже безперервні дощі у період збирання значно ускладнили як збирання врожаю, так і його вивезення з полів до переробних підприємств. Додам, що у 2022 році «Астарта» зібрала 1,8 млн т цукрових буряків. Врожайність — 56 т/га», – говорить Євген Садовий.

Водночас «Астарта» розробила схему автономного енергозабезпечення підприємств у випадку блекауту, щоб у період міжсезоння забезпечити безперебійне і рівномірне відвантаження продукції партнерам протягом усього року.

За підсумками роботи 21 цукрового заводу в Україні, частка «Астарти» на українському ринку виробництва цукру склала 25% (за попередніми даними «Укрцукор»).

Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!