Астарта почала експортувати цукор кораблями

Джерело:  AgroPortal.ua

Агропромхолдинг «Астарта» першим серед українських компаній почав експортувати цукор морським транспортом. Про це говориться у повідомленні компанії.

«Українські виробники готові забезпечувати країни Середземномор’я, Близького Сходу та Азії високоякісним цукром. До того ж цей ринок для нас не новий, а традиційний. Адже до 2022 року майже весь обсяг цукру ми експортували саме на ці ринки», — зазначив комерційний директор «Астарти» Вячеслав Чук на галузевій конференції в Дубаї.

Він зазначив, що Україна попри війну готова експортувати 1 млн т цукру.

«Доказом нашої готовності став той факт, що «Астарта» першою серед українських компаній днями завантажила і відправила судно з 3 тис. т цукру до Північної Африки», — уточнив Вячеслав Чук.

Також, за його словами, українські виробники продовжують експортувати високоякісний цукор і до країн ЄС та сподіваються на вільний доступ на ці ринки і надалі.

Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!