Аргентинська біржа прогнозує врожай сої 2024/25 року на рівні 52 млн тонн

Джерело:  Oilworld
соя

Урожай сої в Аргентині, головної товарної культури країни, оцінюється в 52 млн тонн у сезоні 2024/25, повідомила у середу зернова біржа Буенос-Айресу.

Біржа також підрахувала, що врожай кукурудзи в цій південноамериканській країні у сезоні 2024/25 становитиме 47 млн тонн, а врожай пшениці – 18,6 млн тонн.

LSEG знизила прогноз щодо пшениці в Аргентині через несприятливі умови

Відсутність вологості у поєднанні з несприятливою спекою на півдні провінції Буенос-Айрес, головного виробника пшениці в Аргентині, змусили LSEG знову знизити прогноз із зернових на 2024-2025 роки на 1% до 17,2 млн тонн.

«За останні два тижні в деяких районах Пампи випала деяка кількість опадів, але загальна кількість загалом розчарувала, і в більшості основних регіонів-виробників випало опадів значно нижче за середній», — йдеться у звіті LSEG.

Він також зазначив, що хоча короткострокові прогнози погоди вказують на поліпшення перспектив опадів і нижчих температур, нинішні умови низької вологості грунту навряд чи відновляться в короткостроковій перспективі, особливо на півдні Буенос-Айреса.

«Потенціал урожайності, ймовірно, продовжить знижуватися, оскільки посіви вступають у критичні фази розвитку: вилуплення та цвітіння в умовах серйозної нестачі вологи».

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!