Аргентинські фермери вимагають «термінового» скасування експортних податків на пшеницю

Аргентина

Аргентинські виробники сільськогосподарської продукції закликали уряд у четвер «терміново» скасувати 12% податок на експорт пшениці, оскільки вони борються з високими витратами виробництва та низькими міжнародними цінами.

Аргентина є великим світовим експортером пшениці, але виробники, стурбовані її низькою рентабельністю, мають намір засіяти площі в сезоні 2024/25, що швидко наближається, менше, ніж середній показник за останні п’ять років, повідомила зернова біржа Буенос-Айреса в середу.

Посів пшениці на південноамериканському зерновому заводі починається в другій половині травня.

«Ми закликаємо владу терміново переглянути цю політику та працювати над впровадженням заходів, які сприяють сприятливому середовищу для розвитку виробництва пшениці, де скасування експортних мит має стояти на першому місці», — йдеться в заяві сільськогосподарської групи CRA.

Аргентинськa сільськa конфедерація (CRA) є однією з чотирьох найважливіших сільськогосподарських асоціацій в Аргентині.

Експорт сільськогосподарської продукції є основним джерелом такої необхідної іноземної валюти для країни, а сільські виробники є важливим політичним гравцем.

Лібертаріанець Хав’єр Мілеі обійняв посаду президента в грудні після кампанії, в якій він обіцяв дерегулювати сільськогосподарський сектор.

Однак замість того, щоб скасувати податки на експорт зерна, Мілі представив своїй адміністрації широкий законопроект, який передбачав збільшення податку на експорт пшениці до 15%.

Нижня палата Конгресу відхилила законопроект у лютому після того, як пропоноване підвищення податків викликало сильну критику, в тому числі з боку сільськогосподарських виробників.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!