Аргентинська товарна біржа Розаріо знову зменшила свій прогноз щодо виробництва пшениці в 2022–2023 МР 

колоски

Аргентинська товарна біржа Розаріо (BCR) у середу знизив свій прогноз щодо виробництва пшениці в Аргентині цього маркетингового року на 300 тис. тонн, до 11,5 млн тонн. Рада директорів відмовилася скоротити виробництво аж до 11 млн тонн, посилаючись на кращі, ніж очікувалося, врожаї в регіоні Ентре-Ріос, які могли б компенсувати падіння в Кордові, Буенос-Айресі та Санта-Фе, повідомляє Аrgusmedia.

Перегляд відбувся після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) скоротило показник виробництва в Аргентині майже на п’яту частину в своєму грудневому звіті — до 12,5 млн тонн. Департамент також знизив свою оцінку експорту країни на 2022–2023 роки на чверть, до 7,5 млн тонн.

Але оцінки, оприлюднені як BCR, так і USDA, не відповідають поглядам місцевих трейдерів, які протягом останнього місяця припускали, що виробництво може бути лише на рівні 10–11 млн тонн.

Експортне сальдо Аргентини може становити лише 3,8–4,8 млн тонн за цим сценарієм, припускаючи, що внутрішній попит відповідає показникам USDA за попередні роки на рівні 6,15 млн тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!