Аргентина знімає обмеження на експорт яловичини

Джерело:  Meatinfo
beef мясо свинина говядина pork

Уряд Аргентини на чолі з президентом Хав’єром Мілеєм дозволив експорт семи «популярних відрубів» яловичини, продаж яких за кордон був заборонений за Альберто Фернандеса, повідомили в Буенос-Айресі.

Національна служба здоров’я та якості агропродовольчих товарів (SENASA) з цього тижня дала зелене світло експорту всіх яловичих відрубів, свіжих, охолоджених чи заморожених. Також скасовано диференціацію експорту корів категорій D та E та биків, більш відомих як «китайська корова», оскільки вони ніколи не використовувалися на внутрішньому ринку, але, проте, є частиною раціону азійських клієнтів.

В рамках цієї нової структури Senasa оновила процедури, що дозволяють експортувати всі види яловичих відрубів. Фітосанітарні органи також розпочали адаптацію служб ветеринарного контролю та комп’ютерних систем до нових умов, зокрема, системи експортної сертифікації, яка набула чинності у понеділок.

Обмеження продажів за кордоном зазвичай було інструментом Кіршнеризму, спрямованим на стримування внутрішніх цін та «піклування про харчування аргентинського народу». Адміністрація Фернандеса закрила експорт яловичини у травні 2021 року, а потім запровадила систему квот та заборону на експорт певних відрубів.

До обмежень експорт яловичини з Аргентини у 2020 році становив один мільйон тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!