Аргентина відновила дію пільгового обмінного курсу для соєвої галузі

Джерело:  OleoScope
соя

З 28 листопада і до кінця поточного року в Аргентині знову відновили дію механізму пільгового обмінного курсу для соєвого сектору у спробі збільшити обсяги відвантажень сировини за кордон з метою поповнення внутрішніх валютних резервів. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як заявив міністр економіки країни Серхіо Масса, трейдери тепер можуть відправляти за кордон олійну за пільговим курсом – 230 песо за $1, хоча реальний курс коливається в районі 165 песо за $1.

За словами керівника відомства, влада пішла на такий крок, щоб залучити до бюджету не менше $3 млрд із продажу олійного.

«Політика спрямована на стимулювання експорту, оскільки багато аргентинців побоюються подальшого ослаблення національної валюти на тлі інфляції, а деякі фермери вважали за краще зберігати соєві боби на складах, а не продавати на невигідних умовах», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що два місяці тому аргентинські сільгоспвиробники могли відправляти на експорт тонну сої за пільговим курсом – 200 песо за $1, хоча офіційний курс на той момент був на рівні близько 139 песо за $1. Цей захід додатково приніс країні близько $8 млрд.

Згідно з офіційними даними, місцеві фермери законтрактували вже 72,6% олійної (близько 32 млн тонн) урожаю сезону-2021/2022.

Аргентина є найбільшим у світі експортером соєвої олії і шроту, а також одним з ключових постачальником соєвих бобів на зовнішні ринки.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!