Аргентина продає рекордну кількість сої з початку тижня

Джерело:  OleoScope
соя

Аргентинські сільгоспвиробники почали активніше законтрактувати партії із соєю для подальшого експорту після відновлення дії механізму пільгового обмінного курсу на внутрішньому ринку.

Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на інформацію найбільшої зернової біржі країни, у вівторок аграріями було продано понад 567,8 тис. тонн сої, що є максимальним значенням за останні два місяці. При цьому попередній рекорд сільгоспвиробники поставили в понеділок (28 листопада), коли для експорту підготували практично 299 тис. тонн американської олійної.

З початку тижня (28-29 листопада) для відправки за кордон вже законтрактовано близько 866,7 тис. тонн сої.

Нагадаємо, що два місяці тому аргентинські фермери могли відправляти на експорт тонну сої за пільговим курсом – 200 песо за $1, хоча офіційний курс на той момент був на рівні близько 139 песо за $1. Цей захід додатково приніс країні близько $8 млрд.

З 28 листопада і до кінця поточного року трейдери зможуть відправляти за кордон олійну за курсом – 230 песо за $1, хоча реальний курс коливається в районі 165 песо за $1.

Аргентина є найбільшим у світі експортером соєвої олії і шроту, а також одним з ключових постачальником соєвих бобів на зовнішні ринки.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!